ua en ru

У Кривому Розі відкрився четверте модульне містечко для переселенців

У Кривому Розі Дніпропетровської області 20 лютого почав функціонувати транзитний містечко для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб зі сходу України, передає кореспондент РБК-Україна.

Містечко може розмістити 424 людини, і призначений для короткотермінового проживання переселенців.

Всього в Кривий Ріг від уряду Німеччини надійшло 166 модулів, з яких змонтовано три будинки з 27 модулів, вісім будинків з 10 модулів і один будинок з 5 модулів, який є адміністративно-господарською будівлею.

Всі будиночки, в яких будуть проживати люди, укомплектовані ліжками, шафами, матрацами, наматрасниками, постільними речами, столами, стільцями, кухонним інвентарем, холодильниками, засобами особистої гігієни, санвузлами відповідно до запланованої чисельністю людей.

В першу чергу для проживання в модульних будинках визначаються багатодітні сім'ї (від трьох дітей у сім'ї) і сім'ї, в яких проживають діти з обмеженими можливостями. Договір з людьми, які погодилися жити в будиночках, полягатиме на один місяць з можливістю подальшого продовження дії договору. Зараз в місті Кривий Ріг заявки на заселення подали 103 сім'ї, що складаються з 270 осіб.

З листопада-грудня 2014 року в Дніпропетровській області тривав процес спорудження п'яти транзитних містечок з модулів, які були надані Україні в якості гуманітарної допомоги урядом Німеччини.

Всього в Дніпропетровську область був доставлений 961 модуль, які розраховані на заселення 2456 внутрішньо переміщених осіб, а саме: Дніпропетровськ - 456 чол., Дніпродзержинськ - 480 чол., Кривий Ріг - 424 людини, Павлоград - 640 осіб, Нікополь - 456 внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що 13 лютого відбулося відкриття найбільшого транзитного містечка на Дніпропетровщині - в місті Павлоград, в яке вже заселилися перші 100 чоловік.

Раніше модульні містечка були відкриті у Запоріжжі та Харкові.