ua en ru

До Красногорівки доставлена перша гуманітарна допомога, - інформцентр РНБО

До Красногорівки Донецької області доставлена перша гуманітарна допомога.

До Красногорівки Донецької області доставлена перша гуманітарна допомога. Про це журналістам повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"У звільнену від терористів Красногорівку Донецької області, неподалік Мар'їнки, прийшла перша допомога від Збройних Сил України. Двома вантажними автомобілями окремої механізованої бригади оперативного командування "Південь" військові доставили жителям містечка найнеобхідніше: питну воду, хліб, консерви та інші продукти харчування", - заявив Лисенко.

За його словами, бої за Красногорівку тривали близько 3 тижнів.

"Армійські підрозділи могли взяти містечко швидше, але в цьому випадку було б набагато більше руйнувань. Тому військові звільняли Красногорівку без застосування важких видів озброєння. Останні три дні армійським підрозділам дошкуляли снайпери. Але і їх вдалося нейтралізувати", - додав спікер інформцентру РНБО.

Нагадаємо, 1 липня лідер партії "Правий сектор" Дмитро Ярош у своєму Facebook повідомив про звільнення Красногорівки силами добровольчого корпусу "ПС" і бронетехнікою 51 бригади Збройних Сил.