ua en ru

У Краснодоні невідомі сформували блок-пости на під'їздах до шахт

Відновлена робота структурних підрозділів ПАТ "Краснодонвугілля" знову під загрозою. Про це в п'ятницю, 25 квітня, повідомляє з місця подій кореспондент місцевого ЗМІ.

"На дорогах міста і під'їздах до шахт невідомі групи осіб сформували блок-пости, які не пропускають робочі автобуси. При цьому вони провокують шахтарів, аж до погроз. Що примітно, на постах стоять журналісти виключно російських каналів. Українські ЗМІ туди категорично не пускають", - інформують ЗМІ.

Джерела на шахтах оцінюють ймовірність виходу гірників на другу і третю зміну, як вкрай низьку.

На площі біля адміністративної будівлі ПАТ "Краснодонвугілля" також орудують провокатори, зазначили в прес-службі підприємства. З самого ранку група невідомих людей закликала протестуючих шахтарів вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих в Слов'янську. В мікрофон провокатори говорили: "Там хлопці за нас стояли і загинули".

"Також невідомі виступили із закликом до гірників поїхати до управління СБУ в Луганській області. На ці заклики шахтарі не пішли і попросили провокаторів покинути площу. Члени ініціативної групи шахтарського колективу нагадали мітингувальникам, що вони переслідують виключно економічні цілі і попросили не піддаватися на провокації", - повідомили в ПАТ "Краснодонвугілля".

Нагадаємо, що станом на ранок, 25 квітня, співробітники ПАТ "Краснодонвугілля", що працюють у першу зміну, змогли потрапити на свої робочі місця. Відновлено видобуток на дев'яти з одинадцяти діючих очисних вибоїв. Всього до виконання своїх посадових обов'язків приступило понад 2100 осіб.