ua en ru

У Краматорську затримали двох активних учасників банд ДНР

У Краматорську Донецької області були затримані двоє місцевих жителів, що були активними учасниками незаконного збройного формування так званої "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Донецькій області.

"Один з них - 22-річний краматорчанин, раніше судимий, остання судимість за вчинення розбою і викрадення. Він був активним учасником незаконного збройного формування "ДНР", мав позивний "Білий". Другий фігурант - 23-річний місцевий житель, теж активний учасник так званої "ДНР". Його позивний "Слім", до речі, в минулому учасник КВК", - йдеться в повідомленні.

Затримані систематично виконували накази керівника з організації та проведення патрулювання на блокпосту "Виконком". Отримували автоматичну вогнепальну зброю, брали активну участь у зупинці та огляд транспорту, перевірки документів у громадян.

10 лютого обом оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 260 (Участь у незаконних збройних формуваннях, нападу на підприємства, установи, організації чи на громадян, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків) КК України. Фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що затриманий підозрюваний в коректуванні вогню по Краматорську Донецької області.