ua en ru

У комісії прогнозують оголошення лідерів конкурсу в директора НАБ після 6 березня

Рішення конкурсної комісії по відбору трьох кандидатів на посаду голови Національного антикорупційного бюро (НАБ) з'явиться не раніше 6 березня. Про це заявив член конкурсної комісії щодо обрання голови НАБ, правозахисник Євген Захаров на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Оголошення про конкурс було опубліковано 12 січня, протягом 30 діб, тобто до 11 лютого включно, можна було подавати документи на конкурс. Надійшло 182 пакети, які відкрили вранці 12 лютого. Потім в четвер і п'ятницю передавали частину документів на сканування, щоб викласти їх на сайті Президента. У суботу вранці в комісію передали перші 35 відсканованих пакетів, і вона почала розгляд документів по суті - аналізувати їх зміст. Думаю, що цей процес буде тривати весь наступний тиждень, а потім ще приблизно тиждень будуть проводитися співбесіди з кандидатами. Не раніше кінця лютого коло кандидатів буде обмежено до вже невеликої кількості, і, швидше за все, буде повторне, більш детальне співбесіду. Рішення комісії з відбору трьох найкращих кандидатів буде, як на мене, не раніше 6 березня. І я б порадив кандидатам на посаду, їх прихильникам і лобістам бути більш стриманими і коректними", - написав Захаров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Антикорупційного бюро буде обраний 12 лютого 2015 р.

Зазначив, що 12 лютого Верховна Рада лише визначила механізм призначення та звільнення директора Антикорупційного бюро. За відповідний законопроект № 1660-П проголосували 247 нардепів із 226 мінімально необхідних.