ua en ru

В Кіровограді маршрутка зіткнулася з авто: постраждали 11 людей

В Кіровограді маршрутка зіткнулася з авто, в результаті чого постраждали 11 людей. Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України у Кіровоградській області.

ДТП сталася вчора, 18 вересня 2013 р., близько 13:45. На нерегульованому перехресті вул. Шмідта та вул. Лермонтова 40-річий водій автомобіля Fiat Ducato, рухаючись у напрямку вул. Короленко, не витримав безпечної дистанції та безпечної швидкості, внаслідок чого допустив зіткнення з автомобілем Skoda Octavia, який зупинився на перехресті для виконання лівого повороту. Від удару автомобіль Skoda виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Mercedes, останній виїхав за межі проїжджої частини та скоїв наїзд на залізобетонну електроопору.

Внаслідок ДТП постраждав 39-річний водій автомобіля Skoda Octavia. З численними травмами він доставлений до Кіровоградської обласної лікарні. Дев'ять пасажирів та водій, які знаходилися у автомобілі Mercedes, серйозно не травмувалися та госпіталізації не потребували.

По факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Проводиться досудове розслідування та з'ясовуються всі обставини даної справи. Остаточні висновки про причини ДТП можна буде зробити після результатів автомобільно-технічної експертизи.