ua en ru

У Київраді сподіваються на 200 млн грн доходу завдяки новій концепції розвитку парковок

У Київраді сподіваються на 200 млн грн доходу завдяки новій концепції розвитку парковок Джерело фото:twitter.com/Новости Украины

У Київській міській раді сподіваються отримати близько 200 млн грн доходу за рік після прийняття концепції розвитку паркувального простору. Про це РБК-Україна повідомив секретар постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Георгій Ясинський.

"Близько 200 млн грн - доходи від паркування на кінець першого року і пропорційно зростанню паркомісць, введених в експлуатацію, надходження в місто також буде збільшуватися",- заявив Ясинський.

За його словами, в 2013 р. у комунальне підприємство "Київпарксервіс" перерахувало до місцевого бюджету 904 тис. грн.

Він також розповів, що концепція розвитку паркувального простору повинна бути прийнята в кінці січня 2015 р.

"Концепція складається з трьох блоків - впровадження автоматизованої системи прозорої системи оплати за послуги паркування з повним виключенням людського фактора, введення автоматизованого процесу контролю за дотриманням правил паркування та оплати послуг через платіжні термінали та збільшення кількості місць для паркування на майданчиках для денного та нічного паркування по 20 тис. паркувальних місць на рік", - заявив Ясинський.

За його словами, впровадження концепції не потребує виділення коштів з місцевого бюджету, адже впровадження проекту планується через залучення операторів-інвесторів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київська влада в січні 2015 р. почне проведення тендерів на облаштування у столиці сучасних парковок.