ua en ru

У Київській обл. зафіксовано шість вогнищ тління торфу, - А.Присяжнюк

У Київській обл. зафіксовано шість вогнищ тління торфу. Про це сьогодні повідомив на спеціальному засіданні по запобіганню пожежам у Київській обл. губернатор області Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
А.Присяжнюк зазначив, що загалом, у поточному році сталися 273 пожежі, які охопили територію в майже 50 га.
"На сьогодні існує тління торфу в Бородянському, Іванківському, Києво-Святошинському та Васильківському районах. Зазначу, що поки відкритого вогню немає, але аналіз показує, що ситуація надзвичайно тяжка", - наголосив А.Присяжнюк.
Він повідомив, що за даними Гідрометцентру такі аномальні погодні явища протримаються ще мінімум 2 тижні, протягом яких температура підніметься до 42 градусів, однак і після її спаду висока пожежонебезпечна ситуація не зменшиться, тому що до кінця вересня дощів не прогнозується. У зв'язку з цим А.Присяжнюк доручив головам районів і мерам міст області провести спільно з кураторами, які закріплені за районами, засідання комісії по надзвичайним ситуаціям, визначити заходи по запобіганню пожеж, перекопати шляхи в ліси для недопущення виїзду в них мешканців області, підготувати розпорядження про заборону відвідування лісів і взяти під контроль надзвичайно важливі об'єкти (бази відпочинку, склади, та ін.).