ua en ru

У Київській обл. міліція порушила 2 справи за фактом нападу на кандидата в нардепи

У Київській області міліція відкрила дві кримінальні провадження за фактом нападу на кандидата в народні депутати на вибори до Верховної Ради України.

У Київській області міліція відкрила дві кримінальні провадження за фактом нападу на кандидата в народні депутати на вибори до Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба обласного ГУ МВС України.

"Вчора, у 21:15 годин в чергову частину Кагарлицького районного відділу міліції надійшло повідомлення від кандидата в народні депутати України по виборчому округу № 93 Олега Бойка про те, що на автодорозі Київ-Знам'янка, невідомі особи пошкодили автомобіль і завдали йому тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні.

Міліція встановила, що автомобіль, яким керував Бойко, рухався по автодорозі в напрямку столиці, коли його з двох сторін заблокували дві машини темного кольору. Після чого двоє невідомих чоловіків, один з яких був одягнений в маску-балаклаву, почали вимагати відкрити автомобіль. Чоловіки цеглою пошкодили переднє лобове скло. В той час, коли Бойко почав відкривати бічне скло, зловмисник просунув руку в салон автомобіля, однієї схопив водія за сорочку, а іншою рукою завдав чотири удари кулаком в обличчя, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді гематоми лівого виска. При цьому нападники, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, вимагали у потерпілого в грубій формі зняти свою кандидатуру з реєстрації на наступний день, а в разі відмови погрожували фізичною розправою.

За даним фактом міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Нападникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, Генпрокуратура порушила 206 кримінальних справ щодо виборів з моменту старту виборчої кампанії.