ua en ru

У Київській обл. Держфінінспекція повернула у власність держави земельні ділянки вартістю 10 млн грн

У Київській обл. Держфінінспекції України повернула у власність держави земельні ділянки загальною площею 32,8 га вартістю понад 10 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції.

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Фастівського райдержадміністрації, яку 2011 р. провели фахівці КРУ в Київській області (нині - Держфінінспекція в Київській області), виявлено незаконне відчуження земельних ділянок.

Зокрема, Фастівський райдержадміністрація всупереч законодавству прийняла розпорядження від 30 березня 2010 р. про надання дозволу ТОВ "СП" Фастівецьке імені Зеленька "на право власності на земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. На його підставі товариство незаконно отримало у власність кілька земельних ділянок загальною площею 32,8 га, експертна оцінка яких на 31 березня 2010 р. склала більше 10 млн грн.

За результатами ревізії органи прокуратури звернулися до суду з позовом про скасування розпорядження райдержадміністрації.

Згідно з постановою Київського апеляційного господарського суду у березні 2013 р. згадані земельні ділянки були повернуті у власність держави.

Читайте також: Держфінінспекція у першому кварталі 2013 р. скасувала торги на суму 204,8 млн грн і розірвала договору на 192,6 млн грн