ua en ru

У київському окрузі №220 лідирує самовисуванець Гордон, - політолог

На позачергових парламентських виборах в Україні деякі київські мажоритарники-самовисуванці можуть випередити кандидатів від провладних партій. Про це заявив політолог, директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Опозиційні партії навряд чи зможуть у Києві кинути виклик партіям Майдану. А ось окремі кандидати-самовисуванці можуть не тільки скласти конкуренцію партійним кандидатам, але й претендувати на роль фаворитів", - сказав Фесенко.

Для прикладу політолог навів виборчий округ №220 (Подільський район), де кандидатам від провладних партій протистоїть самовисуванець Дмитро Гордон. Фесенко підкреслив, що Гордон, на відміну від багатьох своїх колег-журналістів, балотується не за партійними списками, а бореться за депутатський мандат самостійно - в мажоритарному окрузі.

"Його головні суперники - бізнесмен Іван Фіщенко ("Блок Петра Порошенко") і бізнесмен В'ячеслав Константиновський ("Народний фронт"), який став відомим своєю рекламою: "Продав "роллс-ройс", пішов на фронт". Демонстрація своєї участі у військових діях на Донбасі (реальної або суто рекламної) - також одна з модних тенденцій поточних виборів", - зазначив Фесенко.

Разом з тим політолог, посилаючись на "непублічні дані від колег-соціологів", повідомив, що в окрузі лідирує Гордон, за якого збираються проголосувати 23% виборців. На другому місці - Константиновський (17%), на третьому - Фіщенко (15%).