ua en ru

У київських супермаркетах ввели обмеження на продаж соціально значущих продуктів

У київських супермаркетах ввели обмеження на продаж соціально значущих продуктів

Деякі мережі супермаркетів Києва ввели обмеження на продаж соціально значущих продуктів.
Так, на "гарячій лінії" мережі магазинів "Сільпо" РБК-Україна підтвердили про введення обмежень на продаж продуктів в Києві, а також інших містах.

"Є обмеження на закупівлю товарів, в тому числі це стосується переліку, який озвучений вами (2 пляшки соняшникової олії; 2 пакети гречки; 3-5 кілограмів борошна, 3-5 кг цукру, - ред.). Список таких товарів і обмеження за кількістю або вагою в різних магазинах нашої мережі може дещо відрізнятися. Адміністрація кожного магазину визначає чіткий перелік. Такі обмеження пов'язані з нестабільною курсовою політикою, з-за чого подорожчала доставка продуктів, не кажучи вже про імпортні товари", - заявила співробітник "гарячої лінії" мережі магазинів "Сільпо ".

У мережі магазинів "Novus" повідомили, що товари, в тому числі соціально значущі, з обмеженням до 20 кг на кожну позицію, ще можна замовити за умови доставки кур'єром і додому.

"На даний момент за умови кур'єрської доставки, а вона подорожчала з 30 грн до 40 грн в межах Києва, ви зможете замовити, наприклад, ті ж 20 кг цукру або 20 кг гречки. За кожен кілограм замовлення понад 50 кг доведеться доплатити відповідно. Вартість самовивозу такого замовлення становить 12 грн. Що ж стосується роздрібної торгівлі, то тут адміністрація магазину приймає рішення. Так, обмеження, наприклад, "не більше двох пляшок соняшникової олії" застосовується до аніонним товарам, які зараз продають зі знижками. Тому такі обмеження можуть застосовуватися до соціально значущих товарів", - повідомили РБК-Україна на "гарячій лінії".

На "гарячій лінії" магазину "Фора" заявили, що "офіційного рішення про введення обмежень на продаж соціально значущих товарів не приймалося". У той же час, оператор підтвердила, що споживачі звертаються аналогічними питаннями.

"Ми рекомендуємо покупцям звертатися на "гарячу лінію" нашої мережі з інформацією про конкретному магазині, із зазначенням адреси та перелік продуктів, до яких адміністрації магазинів застосовують обмеження. Ми збираємо таку інформацію по кожному з магазинів. А потім її уточнюємо. Кожен конкретний запит вивчається до трьох днів, після чого ми надаємо інформацію покупцеві з пояснення тих чи інших причин", - повідомили на "гарячій лінії" магазину "Фора".

В магазині мережі "Фуршет" на касі повідомили, що купівля соціально значущих товарів, зокрема підсоленого масла або гречки обмежується купівлею "на один чек", в той же час офіційного повідомлення на інформаційному стенді про введення обмежень на покупку товарів у цьому магазині поки немає.

Нагадаємо, вранці 25 лютого курс долара в українських обмінниках у продажу був зафіксований на рівні 35,40 грн/дол. Гривня продовжує падати.