ua en ru

В київських школах з 26 березня розпочнуться канікули, - КМДА

В київських школах 26 березня розпочнуться канікули, які триватимуть до 1 квітня. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За інформацією головного управління освіти та науки КМДА, під час канікул традиційно всі загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади міста будуть працювати у режимі канікулярного часу. Зокрема, бажаючі зможуть відвідувати гуртки, спортивні секції, клуби за інтересами та інші творчі об'єднання у навчальних закладах міста.

Майже всі школи спланували культурологічну програму для учнів на час відпочинку. Школярів запросять відвідати театри, музеї, кінотеатри та інші культурно-мистецькі заклади, а також екскурсії профорієнтаційної спрямованості на підприємства міста.

Крім того, з 23 до 30 березня 2012 рр. відбудеться 1-й Міжнародний фестиваль дитячого кіно "Кіноканікули". У проекті братимуть участь Польський інститут у Києві, Чеський культурний центр, Французький культурний центр, Російський культурний центр та Міністерство культури України. Показ фестивальних фільмів відбуватиметься у мережі дитячих кінотеатрів міста: "Факел" (Дарницький район); "Салют" (Голосіївський район); "Старт" (Дніпровський район); ім. Чапаєва (Шевченківський район), а також у кінотеатрі "Жовтень" (Подільський район).

Також під час канікул у позашкільних навчальних закладах триватимуть міські та всеукраїнські масові заходи для школярів: виставки образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва, народних ремесел та науково-технічної творчості, конкурси ерудитів, концерти, фестивалі, спортивні змагання, вікторини, творчі вечори, зустрічі, екологічні, природоохоронні акції.

Нагадаємо, 1 лютого 2012 року у столичних школярів, студентів училищ та технікумів, а також комунальних ВНЗ I-II рівнів акредитації почались канікули у зв'язку з зимовим похолоданням.