ua en ru

У Києві завершився позачерговий форум Євромайданів

Позачерговий форум Євромайданів завершився сьогодні 1 лютого 2014 р. о 18:00.

Позачерговий форум Євромайданів завершився сьогодні, 1 лютого 2014 р., о 18:00. Наприкінці заходу перед делегатами та гостями виступили народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко і екс-міністр МВС Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Іллєнка, зараз необхідно створювати реальні загони самооборони, які могли б фізично захистити представників Євромайданів. Також він закликав до єдності. Рішення форуму він пообіцяв донести до парламентської опозиції.

Луценко також підкреслив, що на даний момент головним завданням є "перетягування" провладних депутатів на бік опозиції. Також він закликав активізувати дії Євромайданів на місцях. Саме це, за його словами, може переломити ситуацію в парламенті.

За результатами форуму було прийнято низку документів щодо узурпації влади, розформування спецпідрозділу "Беркут", створення бази злочинів проти протестувальників, засудження окремих заяв російських політиків.

Після настання мирного часу вирішено створювати громадські суди, створити механізму відкликання депутатів всіх рівнів, поширювати петиції, як спосіб внесення законопроектів, створити координаційний центр Майданів (останнє ще на час протистоянь).

До вимог із приводу формування технічного уряду включили обов'язковість моральності і професіоналізму кандидата, проведення національного круглого столу.

Нагадаємо, сьогодні о 10:50 у столичному готелі "Україна" було оголошено про початок позачергового форуму Євромайданів (черговий планували провести через тиждень в Одесі).

Як повідомлялося, під час заходу лідер "Третьої української республіки" Юрій Луценко закликав сконцентруватися на переговорах із представниками Партії регіонів, які можуть забезпечити прийняття Конституції зразка 2004 р. і обрання нових спікера і віце-спікера ВР.