ua en ru

У Києві за 7 міс. 2013 р. було викрадено 93 автомобілі

У Києві за період січень-липень 2013 р. було зареєстровано 93 викрадення автомобілів. У липні у столиці України було вкрадено 17 машин.

У Києві за період січень-липень 2013 р. було зареєстровано 93 викрадення автомобілів. Про це повідомляє прес-служба управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві.

У липні у столиці України було вкрадено 17 машин.

При цьому за 7 міс. в Києві автовласникам було повернуто 44 викрадених автомобілі. У липні ц.р. співробітники ДАІ повернули автовласникам 9 викрадених машин.

До трійки районів, де автоугони ставалися найчастіше, потрапили Деснянський, Дарницький і Голосіївський. Серед магістралей, де найчастіше трапляються крадіжки, - проспекти Маяковського та Глушкова, вулиці Ревуцького, Григоренка та Заболотного.

Найбільшим попитом серед крадіїв користувалися автомобілі російського виробництва "ВАЗ". Друге місце зайняли машини марки Toyota, загалом викрадено 24 автомобілі (у липні - чотири). На третій позиції - Lexus, зафіксовано 19 випадків (у липні - п'ять).

Четверте місце займають автомобілі Daewoо, 18 угонів (у липні - три).

Читайте також: У Києві затримано підозрюваного в обкраданні 9 автомобілів в Оболонському районі

Найчастіше машини викрадали у вівторок, середу і п'ятницю. Як правило, автовласники позбавлялися своїх транспортних засобів уночі.

Щоб уберегти автомобіль від викрадення, у столичному управлінні ДАІ рекомендують обладнати машину протиугінними пристроями, не залишати ключів у замку запалювання, замикати машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго, а також не залишати цінних речей, грошей і документів в автомобілі. Крім того, в Державтоінспекції порадили автовласникам зберігати свої транспортні засоби на охоронюваних стоянках.