ua en ru

У Києві під час пожежі в багатоповерхівці через побутове сміття загинули дві жінки

У Києві при пожежі в багатоповерховому житловому будинку на лівому березі загинули дві жінки. Гасіння тривало близько півгодини. Ускладнювало роботу сильне захаращення квартири побутовим сміттям, через що полум'я розгоралося з новою силою, закоптивши стіни і стелю квартири.

У Києві при пожежі в багатоповерховому житловому будинку на лівому березі загинули дві жінки. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

"4 жовтня о 19:00 столичним рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир багатоповерхового будинку на Русанівській набережній. О 19:03 на місце події вирушили співробітники 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини", - йдеться в повідомленні.

Гасіння тривало близько півгодини. Ускладнювало роботу сильне захаращення квартири побутовим сміттям, через що полум'я розгоралося з новою силою, закоптивши стіни і стелю квартири.

О 19:49, після ліквідації пожежі, при розбиранні згарища, рятувальники виявили тіла двох мешканок будинку - матері 1921 р.н. і дочки 1941 р.н. Жінки трагічно загинули у вогні і навряд чи мали шанс на порятунок.

"Всьому виною хвороба, яка дедалі частіше зустрічається серед громадян, - люди тягнуть додому непотріб, мотлох, різноманітні побутові відходи. Тому навіть найменша необачність, як от незагашений сірник або недопалок, що випав з попільнички, може викликати масштабне лихо, іноді навіть з летальними наслідками", - застерегли у прес-службі Головного управління ДержНС у м. Києві.

У Києві під час пожежі в багатоповерхівці через побутове сміття загинули дві жінки

Як повідомлялося, 1 жовтня у Дніпропетровську під час пожежі в багатоповерховому будинку загинула людина. Мешканці із 4-го поверху не могли покинути будівлю через завісу диму. Загалом було евакуйовано 6 мешканців будинку. Під час розвідки у квартирі, де сталася пожежа, рятувальники виявили тіло чоловіка без ознак життя.

Зазначимо, що пожежі в багатоквартирних будинках в осінньо-зимовий період відбуваються частіше від звичайного. Це, насамперед, пов'язано з посиленням навантаження на електричну мережу через масове включення споживачами електрообігрівачів та інших приладів обігріву. Втім, нерідко причиною НП стає людський чинник.

Так, останнього дня вересня при пожежі в Енергодарі Запорізької обл. загинув 40-річний чоловік. В однокімнатній квартирі на п'ятому поверсі 9-поверхового будинку виникло загорання, внаслідок якого постраждало 17 кв. м площі. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем під час паління.