ua en ru

У Києві вул. Сагайдачного стане пішохідною у вересні 2013 р

Згідно з новою транспорто-пішохідної схеми Подолу в Києві, вул. Сагайдачного стане пішохідною з вересня 2013 р.

Згідно з новою транспорто-пішохідної схеми Подолу в Києві, вул. Сагайдачного стане пішохідною з вересня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба департаменту градостраітельства та архітектури КМДА.

Згідно з повідомленням, поетапно проводиться реконструкція вул. Сагайдачного - перший етап - від Контрактової площі до вул. Андріївській, другий - до вул. Ігоревській, третій - до Поштової площі.

"Щоб зрозуміти перевагу пішохідної вулиці над автомобільною потрібно її отримати. Тому вже цієї осені ми хочемо провести експеримент і облаштувати Сагайдачного вуличними меблями, різними елементами благоустрою, щоб люди відчували себе комфортно. Через створення одностороннього руху на деяких вулицях (Межигірська, Костянтинівська, Братська і Волоська) Поділ звільниться від зайвого шуму завдяки зменшенню транспортного потоку. Трохи пізніше, восени, винесемо на громадське обговорення та проект Контрактовій площі, зберемо всі побажання киян і виберемо одне оптимальне рішення ", - відзначає заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш.

Закінчити реконструкцію вул. Сагайдачного планується до Дня Києва 2014 року. У майбутньому, із завершенням будівництва Поштової площі і хордової дороги з Повітрофлотського проспекту до Залізнично-автомобільного мостового переходу (моста Кирпи), передбачається обмежити в'їзд на Поділ.