ua en ru

У Києві "Український вибір" вшанував пам'ять героїв, які визволили Україну від фашистських загарбників

Громадський рух "Український вибір" сьогодні, 29 жовтня 2013 р., в Києві спільно з громадськими організаціями-партнерами руху (Всеукраїнська громадська організація "Спілка громадських організацій "Народна рада", "Слов'янське рух "Русь відроджена", Всеукраїнське гетьманське козацтво імені Івана Богуна) провів у Парку Слави урочисте покладання квітів до пам'ятника невідомому солдату, приурочене до 69-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Відкрив урочистий мітинг-реквієм керівник напрямку роботи з громадськими організаціями та об'єднаннями Громадського руху "Український вибір" Валерій Блидар.

"Сьогодні рух "Український вибір" відзначає 69-ту річницю визволення України від фашистських окупантів. Роки окупації були страшними для всього народу: це покалічені люди, знищені міста, зруйновані долі. Я хочу, щоб сьогодні всі ми згадали людей, які віддали своє життя за те, щоб зараз ми могли би жити спокійно і щасливо. Але, як ми бачимо, наше майбутнє зараз дуже сумнівне. Керівництво України посилено тягне нас в кабальні відносини з Європейським союзом, де нам уготовано місця людей другого сорту. На цьому святому для всіх присутніх місці я хочу зараз попросити вибачення у тих, хто загинув, віддавши своє життя за майбутнє братніх слов'янських народів, зокрема й українського! Вони боролися за іншу країну. Вічна пам'ять полеглим! Вічна слава живим! Всім ветеранам, які й сьогодні в строю і продовжують вести роботу з патріотичного виховання підростаючого покоління, наш земний, синівський уклін!", - сказав Валерій Блидар.

Голова Всеукраїнського гетьманського козацтва імені Івана Богуна Олександр Тарнашинський підкреслив: "Наші предки заплатили за свободу своєї життям. Ми як вдячні нащадки повинні з гордістю нести прапор свободи, перемоги і єднання. Вічна слава героям, які звільнили нашу землю від фашистського ярма. Незважаючи на національність, колір шкіри, віри, вони йшли й воювали за кожну п'ядь нашої української землі, поливали її своєю кров'ю заради того, щоб нинішні покоління жили, будували і творили!".

"Те, що відбувається зараз в українській державі, свідчить про те, що і до нас докотилося відлуння тієї далекої війни. Ми повинні пам'ятати про подвиги, які зробили заради України загиблі воїни. Ми повинні висловити слова подяки тим, хто відстоював свободу нашої Батьківщини. Вони зараз поруч - це наші шановні ветерани. На вашу долю випали важкі випробування, які ви пройшли гідно, показавши приклад мужності, патріотизму, любові до рідного краю і своїй країні нинішньому поколінню", - сказав у своєму виступі активіст руху "Український вибір" Віктор Рябіко.

На завершення мітингу Валерій Блидар сказав: "Ми ніколи не ходили нікого завойовувати. У роки Великої Вітчизняної війни нас не зломили силою. Тому сьогодні нас намагаються зламати хитрістю і обманом! Пам'ятайте про це заради пам'яті тих людей, до чиїх могил сьогодні ми покладаємо квіти. За роки німецької окупації наша країна пережила всі жахи нацизму, але мужньо витримала випробування, що випали на її частку, вистояла і перемогла. Тому що наші батьки і діди були єдині, бо боролися за Батьківщину. Від імені Громадського руху "Український вибір" висловлюємо слова подяки та вдячності ветеранам, учасникам і дітям Великої Вітчизняної війни, всім тим, хто подарував нам і майбутнім поколінням можливість жити у вільній і мирній країні. Ваша мужність, патріотизм, сила духу і згуртованість стали запорукою Великої Перемоги".