ua en ru

У Києві створено антикорупційну раду, - Кличко

Мер Києва Віталій Кличко сьогодні, 27 лютого, підписав розпорядження про створення антикорупційного ради при Київській міській голові. Про це повідомили в прес-службі столичного мера.

Основними завданнями Антикорупційної ради буде здійснення систематичного аналізу стану запобігання і протидії корупції в Київраді і КМДА, райдержадміністраціях, їх структурних підрозділах, підприємствах, установах і організаціях, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва, а також залучення громадськості до формування реалізації та моніторингу антикорупційної політики.

Цей постійно діючий консультативно-дорадчий орган повинен розробити та подати пропозиції щодо процедур запобігання корупції, усунення корупційних ризиків у діяльності столичної влади.

У розпорядженні мер також вимагає до 1 червня 2015 розробити та подати на затвердження антикорупційну програму Києва до 2017 року.

"Одне з наших першочергових завдань - подолати корупцію, яка не тільки заважає розвитку Києва та України в цілому, це - одна з найбільших загроз розвитку демократії. Ми в столиці почали руйнувати корупцію, викривати корупційні схеми - у сфері громадського транспорту, медицини, надання послуг. Результати всіх перевірок та аудитів ми передаємо до правоохоронних органів і чекаємо від них ефективного розслідування справ і притягнення винних до відповідальності. Якщо ми не зруйнуємо корупцію, то ніякої реформи не зможемо провести. І я впевнений, що знову антикорупційний рада сприятиме більш оперативному виявленню фактів хабарництва у столичної влади та їх усунення, а також запобіжить корупції в Києві ", - заявив Кличко.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко в середині грудня ініціював створення комісії з розслідування корупції серед столичних чиновників.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня Кличко зажадав від генпрокурора розслідувати факти корупції в КМДА.