ua en ru

У Києві сьогодні відкриють рух у першому тунелі під Поштовою площею

У Києві сьогодні буде відкрито рух транспорту в тунелі під Поштовою площею. У відкритті візьме участь прем'єр-міністр Микола Азаров.

У Києві сьогодні буде відкрито рух транспорту в тунелі під Поштовою площею. У відкритті візьме участь прем'єр-міністр Микола Азаров.

Раніше віце-прем'єр Олександр Вілкул заявив: "8 серпня буде відкрито безперервний рух в тунелі під поштовою площею. Це дозволить значно збільшити пропускну спроможність транспорту. Сьогодні пропускна здатність - приблизно 75 тис. автомобілів, а буде більше 110 тис. автомобілів".

Він зазначив, що всі роботи з будівництва Поштової площі (ще один тунель) будуть завершені до кінця року.

За словами Вілкула, завершення цих робіт передбачає реконструкцію та благоустрій Поштовій площі в історичному вигляді.

Нагадаємо, 25 травня відбулося урочисте відкриття автомобільного руху по естакаді на Поштовій площі. Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив тоді, що вартість проекту будівництва автомобільної естакади на Поштовій площі становить 120 млн грн.

Остаточно реконструкція Поштової площі повинна завершитися до кінця року. Про це заявляв раніше генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Петро Береговий.

Планується, що оновлена ​​площа буде пішохідною, з прямим виходом на набережну Дніпра. Набережне шосе і вулиця Набережно-Хрещатицька будуть з'єднуватися транспортним тунелем. Збережеться рух по вулиці Боричів узвіз. Згідно з проектом, по тунелю буде організовано безперервне прямий рух.