ua en ru

У Києві деякі з найкращих художників України об'єдналися для участі у проекті "Зближення"

У Києві 22 листопада 2013 р. в арт-готелі Alfavito пройшов одноденний арт-вернісаж сучасної української живопису "Зближення. Початок".

Масштабний авторський проект створений галереєю колекційних подарунків ArtHuss. Перший вернісаж в його рамках відбувся за підтримки Фонду культурної дипломатії UART.

Свої картини представили провідні митці України: Анатолій Криволап, Олександр Ройтбурд, Петро Бевза, Владислав Шерешевський, Олена Придувалова, Петро Лебединець і Віктор Хоменко.

За словами власника галереї ArtHuss Костянтина Кожум'яки, головна мета проекту - земне зблизити з високим. Інакше кажучи, надати звичайній людині, не знавцю, можливість близького знайомства з сучасним українським мистецтвом.

На арт-вечорі були представлені не тільки роботи художників, але і їх особисті артефакти, включаючи музику, звуки і навіть настрій. Кожен гість зміг увійти в коло творіння кожного майстра.

У Києві деякі з найкращих художників України об'єдналися для участі у проекті "Зближення"

"Ми із задоволенням підтримали цей проект. Сьогодні ми стали свідками зближення українських художників з вітчизняними шанувальниками їхньої мистецтва. А Фонд сприяє такому зближенню ще й на міжнародному рівні. Ми працюємо для того, щоб українські художники займали більш сильні позиції у світовому арт-просторі і для нас велика честь підтримати проект, в якому беруть участь визнані посли українського мистецтва в світі", - повідомив голова правління Фонду культурної дипломатії UART Дмитро Кулеба.