ua en ru

У Києві з 16 лютого закриють єдиний центр переробки донорської крові, - "Удар"

Розпорядженням голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова № 58649 від 10 грудня 2012 р. у Києві з 16 лютого закриють єдиний центр переробки донорської крові Київського міського центру крові. Про це заявив депутат від фракції "Удар" у Київраді Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба партії.

"Наказом департаменту охорони здоров'я КМДА від 15 листопада 2012 було проінформовано про закриття такого центру в Києві і про припинення виробництва препаратів крові в Київському міському центрі крові", - зазначив Давиденко.

За його словами, відповідний відділ Київського центру крові займався виробництвом 4 видів препаратів донорської крові, зокрема для реанімаційних і опікових відділень усіх лікувальних закладів столиці. Також цей відділ має ліцензію на переробку донорської крові і забезпечує лікарні Києва цією кров'ю безкоштовно.

"З лютого фактично закривають весь муніципальний центр переробки донорської крові та хочуть перевести всі столичні лікарні з безкоштовною крові на закупівлю платній у комерційних структур", - зазначив депутат. Давиденко також підкреслив, що це буде перший випадок в Україні, коли закривається державна лабораторія крові.

За словами Давиденка, в Україні сьогодні існує понад 30 державних центрів виробництва препаратів крові.

Читайте також: КМДА ініціюватиме навчання персоналу громадських закладів надавати першу меддопомогу