У Києві прокуратура вимагає повернути землю біля озера Вирлиця вартістю 20 млн грн

Прокуратура Дарницького району Києва пред'явила позов до столичного товариства з вимогою повернути територіальній громаді самовільно зайняту земельну ділянку вартістю понад 20 млн грн на вул. Вірменський, 6-А.

Прокуратура Дарницького району Києва пред'явила позов до столичного товариства з вимогою повернути територіальній громаді самовільно зайняту земельну ділянку вартістю понад 20 млн грн на вул. Вірменський, 6-А. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури м. Києва.

Рішенням Київради у 2006 р. товариству було надано в короткострокову оренду земельну ділянку площею майже 1 га біля озера Вирлиця для будівництва комплексу житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями соціально-побутового призначення.
У 2010 р. договір було розірвано у зв'язку з систематичною несплатою товариством оренди.

Однак, як з'ясувалося в ході прокурорської перевірки, земельну ділянку не було повернуто громаді - вона й досі використовується товариством під автостоянку та автомийку.

Зважаючи на грубе порушення інтересів територіальної громади, прокуратура Дарницького району заявила до Господарського суду м. Києва позов про примусове повернення самовільно зайнятої земельної ділянки.