У Києві проходить з'їзд оцінювачів України

Сьогодні В Києві розпочався з'їзд оцінювачів України.

Сьогодні В Києві розпочався з'їзд оцінювачів України. Про це заявив голова виконавчого комітету ради "Асоціації оцінювачів України" Костянтин Черниш, передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідність проведення з'їзду викликана неоднозначною ситуацією у сфері оціночної діяльності та оподаткування. В результаті політичних змін, деякі прихильники" нашої діяльності мають намір скасувати постанову Кабінету міністрів України № 231 нормативним підставою нашої діяльності, нас хочуть позбавити роботи. Але ми цього не допустимо", - заявив голова виконкому ради.

Черниш зазначив, що оціночна діяльність "забезпечує наповнення бюджету, тому скасовувати нормативну і законодавчу базу для забезпечення оціночної роботи ні в якому разі не можна".

Він додав, що в БТІ було всього до 250 відділень оцінювачів, що викликало незручності і черги для тих, хто потребував проведення оцінки. Сьогодні по всій Україні таких відділень більш 800.

У свою чергу, заступник голови саморегулівної організації оцінювачів "Союз оцінювачів України" Володимир Мироненко підтвердив, що сьогодні робляться спроби знищення професії. Але ми будемо відстоювати свої права".

Делегати звернулися в резолюції до в.о. Президента України Олександру Турчинову, прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, Кабміну, Мін'юсту та Фонду держмайна про необхідність збереження постанови Кабміну № 231 "Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства »та її значення для поповнення бюджету України".

З'їзд також підтримав звернення до депутатів Верховної Ради щодо недопущення прийняття законопроекту № 4291 "Про внесення змін до Податкового Кодексу України і деякі інші законодавчі акти України (щодо обчислення і сплати окремих податків і зборів), який був поданий в парламент нардепом Антоном Яценко.