ua en ru

У Києві при погранконтроле співробітники Міндоходів вилучили 12 незадекларованих iPhone 5S

Співробітники Міністерства доходів і зборів (Міндоходів) в Києві при прикордонному контролі вилучили 12 нових незадекларованих Phone 5S. Про це повідомляє прес-служба Міндоходів.

Працівники Київської міжрегіональної митниці Міндоходів виявили у 26-річного українця 12 мобільних телефонів моделі iPhone 5S об'ємом пам'яті 16 і 64 GB, які він намагався незаконно ввезти на територію України, скориставшись "зеленим коридором".

Подія відбулася в міжнародному аеропорту "Жуляни" ("Київ") під час здійснення митного контролю пасажирів, які прибули з російського "Внуково". Оперативники Міндоходів встановили, що у одного з громадян є 14 мобільних телефонів. При детальному огляді багажу і особистих речей було виявлено 12 нових мобільних телефонів марки Apple моделі iPhone 5S у заводській упаковці з повним комплектом аксесуарів до них і два iPhone 5S 4 і 5 моделі з ознаками використання.

Дозволені законодавством мобільні телефони у кількості 2 штук повернуто громадянину, а решту вилучено на підставі виявленого порушення митних правил, передбаченого ст. 471 Митного кодексу України.

Зараз встановлюється вартість вилученого товару, і готуються матеріали до суду, який і винесе рішення по суті виявленого правопорушення.