ua en ru

У Києві станом на 4 березня відремонтовано близько 45% аварійно небезпечних ділянок доріг з глибокими ямами - 42,1 тис. кв. м

У Києві станом на 4 березня відремонтували близько 45% аварійно небезпечних ділянок доріг з глибокими ямами - 42 173 кв. м з 94 тис. кв. м. Про це виданню "Комерсант-Україна" повідомив гендиректор "Київавтодору" Георгій Глінський.

Відзначимо, завершити ці роботи в Києві повинні до 20 квітня. Втім, за словами чиновника, наступаючі морози збільшать обсяг невідкладного ремонту, причому це може торкнутися навіть тих вулиць, які вже приведені в порядок. "Ями можуть з'явитися на наших дорогах поруч з тими місцями, які ми відремонтували. І нам доведеться повертатися до тих вулиць, які ми за графіком вже закрили", - поскаржився Глинський. Він повідомив, що всі наявні засоби кинуті на поточне утримання доріг, але до кінця року потрібно провести їх плановий ремонт. "Це дозволить нам запобігти появи нових ям наступної зими. Поки грошей на це немає, але місто пообіцяло виділити нам 252 млн грн", - розповів гендиректор "Київавтодору".

Тим часом у Держагентстві автомобільних доріг "Укравтодор" заявили, що до 1 березня в цілому по країні ями були ліквідовані приблизно на 95% основних доріг загального користування. У зв'язку зі складними погодними умовами до кінця зими такі деформації з'явилися на 2631 км основних автодоріг, з них залишилося відремонтувати 136 км. "Ми ліквідуємо ці ями до кінця тижня", - запевнив вчора заступник голови "Укравтодору" Володимир Галушко. На сьогоднішній день повністю відремонтовані дороги Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Красноперекопськ-Сімферополь, Ульянівка-Миколаїв, Сімферополь-Феодосія, які серйозно постраждали від перепадів температури. Найменше зроблено на магістралях Житомир-Могилів-Подільський (76%), Львів-Тернопіль (84%), Київ-Суми-Юнаківка (84%). Галушко зміг назвати суму, витрачену на ці роботи, - вони фінансуються із коштів, виділених на експлуатаційне утримання та поточний ремонт. У 2013 році на ці цілі держбюджетом передбачено 3,2 млрд грн.

Читайте також: "Укравтодор" має намір завершити ямковий ремонт доріг до 1 травня 2013 р