ua en ru

У Києві активісти пікетують МВС і СБУ з вимогою знайти Луценка та Вербицького

У Києві під управлінням міліції на вул. Володимирська, 15 кілька тисяч активістів вимагають знайти і повернути мирних протестантів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, о викрадених цієї ночі з Жовтневої лікарні.

У Києві під управлінням міліції на вул. Володимирська, 15 кілька тисяч активістів вимагають знайти і повернути мирних протестантів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, о викрадених цієї ночі з Жовтневої лікарні. Про це повідомила прес-служба Інституту масової інформації.

Як повідомляється, після пікетування МВС колона рушить до СБУ вул. Володимирська, 35, яка, як і МВС, досі мовчить.
"Вони не контролюють ситуацію в місті або є співучасниками злочину" - заявляють активісти громадського сектору Євромайдану та Демократичного альянсу.

"Якщо ми будемо мовчати - нас переловлять по одному", - переконані активісти.

Учасники акції вимагають якнайшвидше знайти і повернути зниклих, а також припинити політичні репресії та "бєспрєдєл" замовних злодіїв-тітушок.

У Києві активісти пікетують МВС і СБУ з вимогою знайти Луценка та Вербицького

На акції скандують: "Київ вставай! Своїх визволяй!", "Один за всіх і всі за одного!", "Брат за брата проти ката!", "Де він?" та ін.

У Києві активісти пікетують МВС і СБУ з вимогою знайти Луценка та Вербицького

Нагадаємо, в ніч з 20 на 21 січня з Жовтневої лікарні невідомі викрали активіста, одного з громадських лідерів Майдану Ігоря Луценка і активіста Юрія Вербицького. Досі немає інформації про місце їхнього перебування. У міліції й СБУ не надають про це відомостей.