ua en ru

У Києві відзначили свято Водохреща, - КМДА

У Києві відзначили свято Водохреща. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У Києві відзначили свято Водохреща. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Київ 19 січня відсвяткував свято Хрещення Господнього. Найбільші церемонії освячення води традиційно пройшли на території зони відпочинку "Наталка" в Оболонському районі, а також на пляжі "Дитячий" у Гідропарку.

Так, в 12:00 на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору Української православної церкви, відбувся чин освячення води з нагоди Хрещення Господнього. На службі, яку відслужив єпископ Феодосій, був присутній виконуючий голови КМДА Анатолій Голубченко, представники міської та районної держадміністрацій, духовенство, тисячі віруючих. Після богослужіння всі бажаючі купалися в освяченій крижаній воді.

Також о 14:00 у Парку культури і відпочинку "Гідропарк" біля каплиці на честь Хрещення Господнього Української православної церкви Київського патріархату відбулося святкування Хрещення. Тут чин освячення води здійснив Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Київський Філарет. Разом з віруючими на службі був присутній заступник голови КМДА Віктор Корж та представники районної влади.

У Гідропарку охочих скупатися в освячених дніпровських водах було не менше, ніж на Оболонській набережній. Всі занурення у воду проходили під пильним наглядом рятувальників і водолазів Спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби комунального підприємства "Плесо".