ua en ru

У Києві відкрито рух по першому тунелю під Поштовою площею

У Києві сьогодні було урочисто відкрито рух транспорту в тунелі під Поштовою площею. У відкритті взяв участь прем'єр-міністр Микола Азаров.

У Києві сьогодні було урочисто проведено пуск технологічного руху транспорту в тунелі під Поштовою площею, що дасть можливість перейти до другого етапу будівництва. У відкритті взяв участь прем'єр-міністр Микола Азаров.

Фотогалерею дивіться тут

Пустили автомобілі по частині тунелю тільки по ліву сторону в напрямку мосту метро, а в обидві сторони почнуть рухатися завтра, оскільки вночі тунель переділять на дві частини.

Як повідомив РБК-Україна заступник директора "Дирекції будівництва шляхо-транспортних споруд м. Києва" Микола Васильцов, перша частина тунелю обійшлася у 130 млн грн. Загалом весь тунель коштуватиме 225 млн грн, а загальна вартість всієї транспортної розв'язки - більше 430 млн грн.

За його словами, перша частина тунелю обійшлася дорожче, бо були проведені складніші роботи, ніж ті, що будуть на другому етапі.

Васильков також повідомив, що до кінця року мають бути готовими друга частина тунелю і вся транспортна розв'язка на Поштовій площі загалом.

Нагадаємо, 25 травня відбулося урочисте відкриття автомобільного руху по естакаді на Поштовій площі. Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив тоді, що вартість проекту будівництва автомобільної естакади на Поштовій площі становить 120 млн грн.

Остаточно реконструкція Поштової площі повинна завершитися до кінця року. Про це заявляв раніше генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Петро Береговий.

Планується, що оновлена ​​площа буде пішохідною, з прямим виходом на набережну Дніпра. Набережне шосе і вулиця Набережно-Хрещатицька будуть з'єднуватися транспортним тунелем. Збережеться рух по вулиці Боричів узвіз. Згідно з проектом, по тунелю буде організовано безперервне прямий рух.