ua en ru

У Києві відкрився перший перехоплючий паркінг на станції метро "Іподром" вартістю понад 1 млн грн

У Києві відкрився перший перехоплючий паркінг на станції метро "Іподром" на 210 місць вартістю понад 1 млн грн. Про це сьогодні під час відкриття повідомив заступник голови КМДА Михайло Костюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми запускаємо в роботу перехоплючий паркувальний комплекс. Він працює в тестовому режимі вже 2 місяці, проходила тестування автоматика. Найголовніше, що пройшла тестування вартість, ми шукали оптимальний варіант вартості паркування для того, щоб це стало місцем паркування гостей Києва .. .. Вартість паркування за 12 год - 11 грн. Я думаю, що на тлі приватних та інших парковок у місті - це абсолютно лояльна ціна", - сказав Костюк.

За його словами, тут в основному паркуються гості столиці. "За добу сьогодні з 105 запаркованних машин киян було 15", - додав він.

Також Костюк зазначив, що цей паркінг будувався на кошти міста і коштував бюджету більше 1 млн грн.

Крім того, він зазначив, що на станції "Теремки" буде оснащена подібна парковка до Кільцевої дороги, яка виконає функцію далекого перехоплення.

"Ми маємо 6 головних в'їздів до міста і перша черга - це розміщення паркінгів на цих в'їздах. Взагалі, нам потрібно зараз 12 майданчиків, щоб забезпечити основну потребу міста", - зазначив Костюк.