ua en ru

У Києві відкрили дорогу від платформи "Лівий берег" до Харківського шляхопроводу

У Києві 17 жовтня відкрили рух на автодорозі від залізничної платформи "Лівий берег" до Харківського шляхопроводу. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Рух відкритий на ділянці від проспекту Петра Григоренка до Харківського шляхопроводу (довжиною 1 км 480 м). Таким чином, завершилося будівництво автодороги від зупиночної платформи "Лівий берег" до Харківського шляхопроводу, яку збудували залізничники в рамках проекту спорудження залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві та підходів до нього.

"Ця автодорога - найкоротший шлях, яким залізничники з'єднали Дарницький та Дніпровський райони столиці із правобережною частиною міста і центром Києва. Завдяки новій автодорозі значно зменшиться потік автотранспорту на проспекті Возз'єднання і на ділянці Харківського шосе, від Ленінградської площі до Харківського шляхопроводу, а отже і кількість заторів. Для реалізації повної проектної потужності залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві найближчим часом залізничники планують завершити будівництво розв'язки з Дніпровською набережною, а також здійснити реконструкцію Харківського шляхопроводу, що забезпечить пропускну здатність у кількості 35 тис. автомобілів на добу", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

Наразі закінчуються роботи із будівництва залізничної естакади на розв'язці Видубичі, до комплексу споруд якої входить також і автомобільний тунель для заїзду (виїзду) на автостанцію Видубичі. Роботи із реконструкції Харківського шляхопроводу та будівництва з'їздів на Дніпровську набережну заплановані на 2013 р.

Загальна довжина автодорожніх підходів до мостового переходу складає 15,1 км.

До складу проекту будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві та підходів до нього належать: залізнично-автомобільний міст (із двома коліями та шістьма авто смугами), залізничні естакади правобережного та лівобережного підходів, автодорожня розв'язка з Наддніпрянським шосе (правий берег), автодорожня розв'язка з Дніпровською набережною (лівий берег), автодорога вздовж залізничних колій через Харківський шляхопровід в напрямку станції Дарниця із виїздом на вул. Привокзальну (з почерговим з'єднанням траси автодороги із вулицями Березняківською, Сортувальною та Здолбунівською), а також будівництво автовокзалу "Видубичі".

Замовником робіт є Південно-Західна залізниця, а фінансування здійснюється за рахунок кредитних коштів "Укрзалізниці" і частково - виділених із держбюджету.

Читайте також: У Києві відкрито автовокзал "Видубичі" вартістю 57 млн грн