ua en ru

У Києві почалося зведення вірменського кафедрального соборуУ Києві почалися роботи з будівництва вірменського кафедрального собору (на фото макет). Вже ведуться фундаментні роботи на ділянці, виділеній владою міста , для будівництва церкви , повідомляє ко

У Києві почалися роботи з будівництва вірменського кафедрального собору (на фото макет). Вже ведуться фундаментні роботи на ділянці, виділеній владою міста для будівництва церкви, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні" з посиланням на Союз вірмен України.

У Києві почалися роботи з будівництва вірменського кафедрального собору (на фото макет). Вже ведуться фундаментні роботи на ділянці, виділеній владою міста для будівництва церкви, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні " з посиланням на Союз вірмен України.

Рішення про початок будівництва вірменського кафедрального собору в українській столиці , було прийнято ще в 2012 році, проте розпочати будівельні роботи вдалося тільки після вирішення ряду ключових питань.
Активними темпами просувається також будівництво вірменської церкви в Донецьку.

Будівництво церков у Києві ( кафедральний собор) та Донецьку , є одним з основних напрямків діяльності вірменської діаспори України . За словами голови Спілки вірмен України , народного депутата Вілена Шатворяна, будівництво церков дозволить реалізувати одну з головних цілей вірменської діаспори - " всебічно розкрити вірменську культуру народу України".