ua en ru

У Києві на Михайлівській площі відбувається мітинг на підтримку телеканалу ТВі за участю близько 500 осіб

У Києві на Михайлівській площі відбувається акція на підтримку телеканалу ТВі, трансляцію якого в різних регіонах України відключають оператори кабельних мереж, повідомляє радіо "Свобода". Близько півтисячі мітингувальників тримають прапори з написом "ТВі - останній рубіж свободи", також вони тримають транспаранти з лозунгами: "Влада боїться правди", "Жодна цензура не спасе режиму корупції", "Поверніть чесні новини".

Біля сцени, з якої виступають організатори та запрошені, вивішений банер з вимогами колективу телеканалу ТВі. Зокрема, телеканал вимагає припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів, відновити мовлення ТВі у повному обсязі в усіх регіонах. Також колектив телеканалу вимагає відставки членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та припинення цензури у ЗМІ і при цьому забезпечення мовникам рівного доступу до поширення телепродукту.

Читайте також: Комітет ВР з питань свободи слова: "Факт відключень ТВi вимагає перевірки з боку Національної ради і правоохоронних органів"

Канал припинили транслювати у більш як 60 кабельних мережах по всій Україні.

Керівник телеканалу ТВі Микола Княжицький неодноразово заявляв, що відключення каналу у регіонах відбувається за прямою вказівкою Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. У свою чергу голова Нацради з телерадіомовлення Володимир Манжосов заявив, що Нацрада проведе моніторинг провайдерів програмної послуги, які мають транслювати телеканал ТВі у своїх мережах. Він також спростував заяви, що канал відключають за вказівкою Нацради.