ua en ru

У Києві міліція затримала "мінера" станції метро "Дарниця"

У Києві міліція затримала уродженця Кіровоградської області, який у вересні повідомляв про "замінування" станцій метро "Дарниця".

У Києві міліція затримала уродженця Кіровоградської області, який у вересні повідомляв про "замінування" станцій метро "Дарниця". Про це йдеться в повідомленні ГУ МВС України в місті Києві.

"У середині вересня на спецлінію "102" надійшло анонімне повідомлення про замінування станції метро "Дарниця". Працівники міліції, відпрацювавши названий "мінером" об'єкт і прилеглі до нього території, вибухових пристроїв не виявили. Співробітники карного розшуку лінійного управління в метрополітені провели ряд оперативно-розшукових заходів, встановили особу лжеминера і затримали його", - йдеться в повідомленні.

Правопорушником виявився 20-річний уродженець Кіровоградської області, що приїхав в столицю в надії влаштуватися на прибуткову роботу.

Хлопець пояснив правоохоронцям, що, начитавшись новин в Інтернеті, вирішив "пожартувати" таким чином. "А ще затриманому було цікаво, як швидко відреагують міліціонери на його дзвінок. Про кримінальної відповідальності, стверджував юнак, нічого не знав. Що, насправді, викликає сумнів, адже в минулому затриманий вже був судимий за вчинення майнового злочину", - повідомили в київській міліції.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за статтею 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 3 вересня станція метро "Дарниця" в Києві була закрита через повідомлення про мінування.