ua en ru

У Києві екс-начальник Державтоінспекції за нанесення 1,2 млн грн збитку державі засуджений на 3 роки

Шевченківський райсуд столиці оголосив вирок екс-керівникові Департаменту ДАІ МВС України за обвинуваченням у службовій недбалості, що завдало державі збитків на суму 1,2 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратура м. Києва.

Під час судового слідства колишній чиновник повністю визнав свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, і підписав угоду про визнання провини.

"Суд затвердив угоду і призначив підсудному покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій та адміністративно-господарських обов'язків строком на 2 роки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, у 2009 році Департамент ДАІ уклав з приватною фірмою договір на постачання та встановлення серверного обладнання, а також розробку програмного забезпечення та впровадження єдиної централізованої системи обліку адміністративних правопорушень, яка б діяла на території всього государства. В подальшому, незважаючи на невиконання підприємством своїх зобов'язань, керівництво ДДАІ затвердив акт виконаних робіт, що і стало підставою для проведення розрахунків з приватним підприємством.