ua en ru

У Києві до листопада буде проходити місячник благоустрою

У Києві з 22 вересня до 31 жовтня буде проходити осінній місячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста.

У Києві з 22 вересня до 31 жовтня буде проходити осінній місячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зокрема, під час місячника відбудеться ремонт покрівель та фасадів, вхідних груп. Відзначається, що комунальники відремонтують і встановлять нові дитячі майданчики у місті. Крім цього, у районах столиці відновлять тверде покриття доріг, тротуарів, міжквартальних проїздів. Також обіцяють привести в належний санітарно-технічний стан підземні переходи та зупинки міського громадського транспорту.

Як повідомляється, під час місячника очистять водостоки та оглядові колодязі. Також відбудеться зняття всіх сухостійних та аварійних дерев, прибирання зелених зон, посадка дерев, кущів, квітів.

Крім цього, почнуться підготовчі роботи до утримання берегів водоймищ у зимовий період, а також буде здійснюватися санітарна очистка територій поблизу водних об'єктів після літнього періоду експлуатації. Також у районах міста буде відновлено зовнішнє освітлення вулиць, внутрішньоквартальних проїздів та входів в будівлі.

У прес-службі також повідомили, що для здійснення відповідного контролю за проведенням осіннього місячника була створена міська комісія.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України виділив Києву 1,8 млрд грн на виконання функцій столиці.