ua en ru

В Києві буде реорганізовано схему руху транспорту на Подолі, - КМДА

У зв'язку з новою концепцією, що передбачає організацію пішохідної зони на Поштовій площі й вулиці Сагайдачного, буде реорганізовано схему руху транспорту на Подолі. Про це під час конференції у редакції "Комсомольської правди" розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Кучук, передає прес-служба КМДА.

Кучук зазначив, що це дозволить вирішити питання відсутності лівого повороту (якщо їхати від мосту Патона до центру через Володимирську гірку).

Крім того, за словами заступника голови КМДА, довелося відмовитися від початкової ідеї створити паркінг на Поштовій площі, що спочатку передбачалося проектом реконструкції, через складнощі з облаштуванням в'їздів і виїздів.

"Робити паркінг на малу кількість місць - недоцільно й це не вирішить проблему міста. Якщо ж створювати велику кількість місць для паркування, то необхідно облаштовувати додаткові в'їзди й виїзди, а їх на Поштовій площі зробити складно. Крім того, конфігурація та висота приміщень також унеможливлюють будівництво великого паркінгу", - зазначив Кучук та додав, що у зв'язку з цим було прийнято рішення дозволити провести інвестиційний конкурс на будівництво торговельних приміщень.

Нагадаємо, раніше він повідомив, що станцію метро "Теремки" навряд чи відкриють до Дня Незалежності.