ua en ru

У Києві буде побудований комплекс з діорамою про хрещення Русі

У Києві буде побудований храмовий комплекс з діорамою, яка відтворює події Хрещення Русі, повідомив член правління міжнародної громадської організації "День Хрещення Русі" Олексій Омельяненко.

На прес-конференції у вівторок він повідомив, що урочиста церемонія початку будівництва комплексу відбудеться в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі. Храмовий комплекс буде побудований поруч з пам'ятником засновникам Києва на місці існуючої дерев'яної церкви.

"Основна ідея комплексу практично така ж, як у Єрусалимі, - ви знаєте, там кожен може прийти і зануритися у води річки Йордан, щоб відчути себе в ситуації при хрещенні Христа. В нашому комплексі кожен зможе відчути атмосферу, яка була при охрещенні нашого народу", - пояснив А. Омельяненко, уточнивши, що комплекс "буде нести духовно-просвітницьку місію".

За його словами, будівництво комплексу буде здійснюватися під патронатом президента України Віктора Януковича та за його ініціативою. При цьому керівництву Росії та Білорусії направлено запрошення взяти участь у спорудженні комплексу.

А. Омельяненко є депутатом Київської міської ради і очолює столичну фракцію Партії регіонів.