ua en ru

У Києві оренда квартир у новий рік подорожчала в два рази

Якщо в минулі роки найбільш ласі квартири на свята здавалися на Хрещатику, то теперьVIP-житло перемістилося трохи вище, на Володимирську і Софійську вулиці. Адже головна ялинка, а разом з нею і святковий концерт переїхали на Софійську площу.

Якщо в минулі роки найбільш ласі квартири на свята здавалися на Хрещатику, то теперьVIP-житло перемістилося трохи вище, на Володимирську і Софійську вулиці. Адже головна ялинка, а разом з нею і святковий концерт переїхали на Софійську площу.

Від цін на житло навіть у голові паморочиться. Рахуйте самі: у 2011-2012-му роках квартира на Хрещатику в новорічну ніч коштувала 1000 грн, у минулому - 1500, в цьому апартаменти в районі Софійської площі - від 3000 грн! Кажуть, ціна змінилася із-за курсу долара.

- Власники завжди бояться здавати квартири на новорічні свята, адже незрозуміло, що там буде відбуватися! - розповіла "Комсомолці" столичний ріелтор Світлана. - Тому якщо хочете зняти квартиру на 31 грудня, будьте готові платити подвійний тариф. Плюс - зняти житло мінімум на три доби. У нас була парочка квартир на Софійській - 80 доларів на добу, новорічна ніч - 160 баксів. Здавали мінімум на 6 днів. Але і їх уже забронювали.

Чим далі від центру житло, тим дешевше воно буде коштувати. Але правило подвійного тарифу та мінімум 3-денний оренди працює і тут.

- Все, що залишилося - це квартира в кінці бул. Лесі Українки. У новорічну ніч коштує 1200 грн, в інші дні - 600 грн. Але потрібно залишити заставу - 200 доларів, - розповідає ріелтор Юлія. - Тільки що забрали хорошу квартиру на просп. Перемоги. Далеченько, звичайно, зате недорого - 450 грн за добу, 900 - ніч на 1 січня.

19 грудня в Києві розпочала роботу головна різдвяна село на Софійській площі. Вчора ж всередині заповідника відкрилася Резиденція Святого Миколая. А на самій святково прикрашеній площі урочисто запалили Головну ялинку країни.

До речі, про прикрасу. Такої краси Київ в останні роки не бачив. Софійську площу перетворили в казковий ліс - дерева повісили білих дерев'яних голубів, по периметру розставили кілька десятків прикрашених живих ялинок. Причому нарядили хвойні дорогими хенд-мейд іграшками. Як виявилося, даремно. Не врахували організатори менталітет нашого народу. До моменту закінчення робочого дня села ялинки стояли майже голі! Народу, мабуть, дуже хотілося залишити що-небудь на пам'ять про ярмарку. Брали, як то кажуть, все, що бачили.
Особливо легко було знімати іграшки з ялинок, встановлених біля вхідних арок. З-за шаленою товкучки крадіжки ніхто не помічав. І кияни з радістю цим користувалися.
За матеріалами: kp.ua