ua en ru

У Києві 11 липня відбудеться засідання штабу щодо будівництва заводу з виробництва ядерного палива, – Ставицький

У Києві 11 липня відбудеться засідання штабу, після якого буде розпочато будівництво заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області. Про це сьогодні повідомив Едуард Ставицький.

"Здійснення оперативного штабу з питань будівництва заводу в Україні за участю російських і українських організацій з метою актуалізації стану виконання робіт та обговорення проблемних питань буде проведено 11 липня 2013 р. в місті Києві. Це вже у нас другий штаб, який буде відбуватися і на цьому штабі вже буде прийнято рішення щодо конкретних кроків щодо будівництва заводу і розпочато фактичне будівництво заводу", - розповів Ставицький.

За його словами, під час конференції "Атомна енергія ХХІ ст."., що проходила Санкт-Петербурзі, він мав зустріч із генеральним директором держкорпорації "Росатом" Сергієм Кириєвим.

"За підсумками зустрічі було підтверджено готовність російської сторони щодо фінансування чергової емісії акцій ПАТ "Завод з виробництва ядерного палива" на суму близько 50 млн дол. Розпочато процес державної експертизи проектно-кошторисної документації з будівництва заводу з виробництва ядерного палива", - розповів Ставицький.

Нагадаємо, раніше Руслан Арсірій був призначений директором спільного російсько-українського підприємства "Завод з виробництва ядерного палива"