ua en ru

У Кабміні вимагають від ОДА та обленерго впорядкувати віялові відключення електроенергії

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко вимагає припинити практику віялових відключень електроенергії підприємствам без чітких графіків і попереджень споживачів. Про це повідомили у прес-службі віце-прем'єра.

Зубко, зокрема, зажадав скоординованої роботи губернаторів і підприємств обленерго в питанні віялових відключень електроенергії. На сьогоднішній селекторній нараді з регіонами він поставив завдання керівникам ОДА організувати роботу з підприємствами обленерго із формування чітких і зрозумілих графіків віялових відключень електроенергії.

"Необхідно досконально вивчити питання щодо інтенсивності роботи підприємств-споживачів електроенергії на території кожної області, визначити найбільш піковий час споживання ними світла і, вже виходячи із цього, складати чіткі графіки віялових відключень. При бажанні і належному підході до цієї роботи такі відключення можна зробити з мінімальними незручностями для самих підприємств. І не менш важливо, щоб обленерго інформували всіх споживачів про те, у які саме години і на скільки часу вимикатимуть світло, і неухильно дотримувалися ці графіки", - наголосив Зубко.

Він також додав, що ситуація, яка спостерігається сьогодні, коли окремі підприємства залишаються без попереджень, несподівано на кілька годин без світла, неприйнятна і цю практику обленерго повинні припинити. Віце-прем'єр доручив головам облдержадміністрацій вже наступного тижня доповісти про виконання поставленого завдання.

Нагадаємо, як заявив сьогодні заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик, віялові відключення електрики можуть продовжитися до кінця зими.