ua en ru

У Кабміні планують ввести санкції проти російської книжкової продукції

У Кабінеті міністрів України планують ввести санкції щодо книжкової продукції з Росії.

У Кабінеті міністрів України планують ввести санкції щодо книжкової продукції з Росії. Про це на брифінгу "Українська книга в умовах інформаційної війни" заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич, передає прес-служба секретаріату Кабміну.

Сич зазначив, що у зв'язку з рішенням уряду про введення санкцій відносно секторальних продукції, виробленої в РФ, комісією запропоновано впровадити відповідні санкції і щодо книг російського виробництва.

"Я далекий від того, щоб стверджувати, що вся російська книга погана. У той же час, ми просто зобов'язані захистити українського споживача від ксенофобського видавничого продукту, спрямованого на дестабілізацію ситуації в країні", - підкреслив він.

Сич розповів, що Кабмін зараз сприяє розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження: "Нам вдалося перейти від активного діалогу з суспільством в цій області до вироблення ефективних механізмів співробітництва у прийнятті державних рішень. Зокрема, у сфері невідкладного захисту українського книжкового ринку від надмірного імпорту, систематизації податкових пільг, популяризації читання та нормування проблем у сфері книговидання".