ua en ru

У Кабміні планують створити Чорнобильський біосферний заповідник

У Кабінеті міністрів України планують створити Чорнобильський біосферний заповідник.

У Кабінеті міністрів України планують створити Чорнобильський біосферний заповідник. Про це на прес-конференції заявив міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ідея створення заповідника на території ЧАЕС виникла ще з часів аварії, адже тут і так створено заповідний режим, де протягом 28 років територія охороняється, там заборонена будь-яка діяльність, яка не передбачена діючими законами", - розповів Мохник.

Він додав, що вивченням території ЧАЕС зацікавився Глобальний екологічний фонд: "Головна мета створення такого заповідника - зберегти зону полісся, стабілізувати екологічну ситуацію, а також очистити від радіонуклідів водойми та територію".

Сьогодні документ про створення заповідника знаходиться на розгляді в КМДА.

"Ми сподіваємося, що цей документ про створення Чорнобильського біосферного заповідника буде розглянуто КМДА на цьому тижні, а потім у профільних міністерствах. Потім рішення буде передано на розгляд Президента. Ми сподіваємося, що це питання буде розглянуто швидко, не дивлячись на те, що наближаються вибори, що спричинить за собою зміну складу Кабміну", - зазначив Мохник.