ua en ru

В Ізраїлі пройшла демонстрація протесту проти можливої ​​війни з Іраном

В центрі Тель-Авіва в суботу ввечері відбулася організована за допомогою соціальної мережі Facebook демонстрація протесту проти можливого військового удару по ядерним об'єктам Ірану, передає радіо "Свобода".

На Facebook про своє бажання брати участь заявило понад дві тисячі 300 осіб, але на демонстрацію прийшли менше тисячі.

Як заявили організатори, мітинг є логічним продовженням організованою на Facebook акції "Іранці, ми любимо вас і не хочемо вас бомбити", в якій взяли участь тисячі людей з Ізраїлю та Ірану.

В Ізраїлі учасники мітингу закликали до відмови від ядерної зброї на всьому Близькому Сході і підкреслювали, що вони проти бомбардування Ірану, оскільки не відчувають до іранців жодних недобрих почуттів, і закликають людей домовитися між собою, минаючи уряди обох країн, які викликають негативні емоції у мітингувальників.

Не всі учасники мітингу дотримувалися єдиного погляду на ситуацію, були й ті, хто тримав у руках не гасла, а цитати із Старого Завіту: "Піднявшого руку вбити тебе - випереди і убий". Вони зазначили, що ніхто не хоче війни, але Тегеран давно вже атакує Ізраїль допомогою терористичних угруповань і загрожує стерти країну з лиця землі за першої можливості.

Раніше про можливий напад на Іран у квітні заявляв міністр оборони США Леон Панетта. За його словами, існує серйозна ймовірність, що Ізраїль завдасть удару по ядерних об'єктах Ірану. У Міноборони Ізраїлю в той же час заявляли, що, якщо економічні санкції Заходу проти Ірану не зупинять розробку його ядерної програми, можливий варіант військового втручання. А Іран заявив, що готовий завдати удару по будь-якій території, що буде використана для нападу на Ісламську Республіку.