ua en ru

В Івано-Франківській обл. СБУ вилучила 2 т марихуани на 3,5 млн грн

В Івано-Франківській області співробітники Служби безпеки України 12 жовтня ц.р. припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, члени якої створили повний цикл виробництва наркотику - займалися вирощуванням, виготовленням та розповсюдженням марихуани, повідомила прес-служба СБУ.

У ході проведення спеціальної операції затримано п'ятеро осіб, причетних до протиправного бізнесу, в тому числі і його організатора. Виявлено та вилучено майже дві т марихуани, дві одиниці вогнепальної зброї (АКМ-С, обріз) та 157 набоїв.

Встановлено, що організатор "наркосиндикату", мешканець Івано-Франківської області, завербував кількох місцевих селян, які під прикриттям рибоводного фермерського господарства вирощували коноплі. Наркотичне зілля вирощувалось не лише на сільгоспугіддях, а й на самовільно захопленій лісовій ділянці та приватній садибі "фермера". На території маєтку організатора ОЗУ було створено підпільну нарколабораторію.

Під час обшуку оперативники побачили приголомшливу картину: усі склади, а також численні приміщення фермерського господарства були до верху заповнені двометровими рослинами канабісу. Просторе приміщення сауни було перетворено на цех з повним циклом виробництва готового продукту.

Після відповідної обробки зловмисники фасували марихуану та підшукували дилерів різної категорії (дрібних та оптовиків) серед жителів м. Івано-Франківська і суміжних областей, незаконно збуваючи їм наркотики. Отримані від протиправної діяльності кошти розподілялись між членами ОЗУ.

Службою безпеки України стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.310 (незаконний посів або незаконне вирощування конопель за попередньою змовою групою осіб з метою збуту) та ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою організованою групою) КК України. Вказані статті закону, передбачають покарання з позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.