ua en ru

В Івано-Франківській обл. припинена діяльність ОЗГ, що займалась розбійними нападами

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській обл. викрили організовану злочинну групу, учасники якої з метою пограбування скоїли розбійний напад на будинок подружжя підприємців. Організував та очолив ОЗГ мешканець Львівської обл., раніше судимий за крадіжки, розбійні напади та грабежі. Також до злочинної групи увійшли двоє чоловіків, які також притягувались до кримінальної відповідальності, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що учасники ОЗГ у травні цього року переслідуючи корисливі мотиви вирішили здійснити напад на помешкання сім'ї підприємців, що мають власний магазин. Для скоєння злочинного замислу зловмисники озброїлись газовим пістолетом, ножем, камуфляжними куртками та шапками-масками.

Вночі грабіжники розбили скло на цокольному поверсі будинку, проникли у помешкання подружжя та зв'язали їх за допомогою пластикових хомутів. Однак, заволодіти коштами жильців нападникам не вдалося, з вікна другого поверху будинку дочка постраждалих стала кликати на допомогу сусідів. З метою уникнути затримання, нападники втекли з місця події.

Всі учасники ОЗГ затримані. Відносно них слідчим відділом УБОЗ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах) КК України та обрано запобіжний захід - взяття під варту.