ua en ru

В Івано-Франківську В.Тихонов підписав угоду щодо розвитку області з обсягом фінансування понад 1 млрд грн

В Івано-Франківську віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов підписав угоду між Кабміном і облрадою щодо розвитку області з обсягом фінансування понад 1 млрд грн, передає радіо "Свобода".
За словами В.Тихонова, угода дасть змогу розв'язати проблеми Прикарпаття, які накопичувалися роками. Насамперед це реструктуризація промислового комплексу для підвищення екологічної безпеки регіону, розбудова і модернізація транспортної та соціальної інфраструктури, запобігання виникненню надзвичайних екологічних ситуацій.
Голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк назвав ухвалення такої угоди "історичною подією", оскільки, за його словами, це дозволить залучити в область додатково понад 2,5 млрд грн інвестиційних коштів.
Серед заходів, передбачених угодою, завершення реструктуризації об'єктів хімічного виробництва, зокрема повернення в державну власність калійного заводу у Калуші, проведення пошуково-розвідувального буріння на території Коломийської газоносної площі, завершення об'їзних доріг в містах Болехів, Рогатин, Заболотів, Івано-Франківськ, модернізація міжнародного аеропорту в Івано-Франківську.