ua en ru

В Івано-Франківську суд засудив військового до 5 місяців арешту за відмову брати участь в АТО

За відмову від участі в антитерористичній операції Івано-Франківський міський суд засудив військовослужбовця 5 батальйону територіальної оборони до 5 місяців позбавлення волі.

За відмову від участі в антитерористичній операції Івано-Франківський міський суд засудив військовослужбовця 5 батальйону територіальної оборони до 5 місяців позбавлення волі. Це випливає з повідомлення прес-служби прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

"Суд визнав службовця винним у тому, що в квітні 2014 року під час мобілізації обвинувачений, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх суспільно небезпечних дій та достовірно знаючи про час та місце відправлення у війська, відмовився від несення обов'язків військової служби", - повідомляє прес-служба прокуратури.

Ст. 409 ч. 2 Кримінального кодексу України (відмова від несення обов'язків військової служби), за якою засудили військовослужбовця, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

"Тільки враховуючи щире каяття підсудного, позитивну характеристику, активне сприяння розкриттю злочину, суд визнав можливим перейти до більш м'якого покарання, що передбачене в санкції статті, і призначив покарання у вигляді арешту на строк п'ять місяців, взявши засудженого під варту в залі суду", - зазначає прес-служба прокуратури.