ua en ru

В Іраку перебувають близько 1 тис. бойовиків "Аль-Каїди", - глава ЦРУ Панетта

На території Іраку знаходяться близько 1 тис. бойовиків "Аль-Каїди", повідомив глава ЦРУ США Леон Панетта в конгресі членам сенатської комісії у справах збройних сил. Ця заява прозвучала у відповідь на запитання, чи зацікавлені США в тому, щоб продовжити перебування своїх військ на території Іраку, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press. "В Іраку як і раніше нестабільна обстановка" - заявив Панетта. За його словами, необхідно "вжити всі необхідні заходи", з тим щоб зберегти вже досягнутий прогрес.
Глава Пентагону Роберт Гейтс в середині лютого 2011 р., виступаючи в конгресі, заявив, що США зацікавлені в тому, щоб на якийсь час залишити свої війська в Іраку. Він зазначив, що адміністрація Президента США Барака Обами розглядає можливість навіть збільшити контингент після 2011 р. В той же час Гейтс уточнив, що, поки влада Іраку не звернуться до США з проханням про збільшення кількості американських військовослужбовців, Вашингтон буде слідувати угоді 2008 р. про скорочення числа своїх військових у регіоні.
Нагадаємо, американські війська повинні покинути територію Іраку, залишивши у країні тільки навчальний персонал. Усама бен Ладен був вбитий 2 травня поточного року на території Пакистану. З тих пір це угрупування неодноразово висловлювала бажання відплати.