ua en ru

В Індонезії завершилася пошукова операція жертв аварії AirAsia

Індонезійські рятувальники оголосили про офіційне закінчення операції з пошуку тіл пасажирів і членів екіпажу, загинули в результаті катастрофи літака А320-200 авіакомпанії AirAsia. Фактично деякі роботи будуть тривати ще два тижні, передає The Jakarta Post.

Голова національного пошукового та аварійно-рятувального агентства Соэлисти Бамбанг повідомив журналістам, що він збирається зустрітися з родичами жертв, які ще не були виявлені, щоб повідомити їм про результати операції і плани щодо її згортання. З рішенням рятувальників погодився президент Індонезії Джок Видодо.

"Звичайно, я поважаю надії сімей. Але знайти 100% (загиблих пасажирів - ред.) неможливо, враховуючи попередній досвід. Ми витратили максимум зусиль", - заявив Бамбанг. Він уточнив, що протягом максимум двох тижнів" будуть проводитися додаткові операції, підкресливши, що "основна операція, безумовно, буде зупинена".

В ході пошуків рятувальникам вдалося виявити 103 тіла, в тому числі тіла двох пілотів. 97 із них змогли ідентифікувати.

Літак Airbus А320, на борту якого перебували 162 людини (155 пасажирів і сім членів екіпажу), зазнав аварії 28 грудня над Яванською морем. По ходу польоту 28 грудня літаку довелося міняти курс з-за поганих погодних умов. 30 грудня рятувальники виявили тіла і рятувальні жилети в районі пошукової операції, а 31 грудня - корпус літака.

Нагадаємо, головною причиною катастрофи літака AirAsia названа погана погода.